سـیسـتم های تهویـه مطبـوع

جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

هواساز آپارتمانی

هواساز آپارتمانی

موضوعات محتوا

هواساز آپارتمانی

هواسازهای آپارتمانی یا ساختمانی گزینه خوبی برای سرمایش و تهویه خانه شما هستند. بدون دستگاه تهویه، محیط خانه در تابستان‌ بیش از حد گرم و در زمستان‌ بیش از حد سرد می‌شود. علاوه بر این، یکی از بهترین دستگاه‌های تهویه برای پیشگیری از این موضوع هواساز خانگی است. شما با نصب این سیستم‌ها در آپارتمان می‌توانید، هوایی دلچسب را در محیط ایجاد کنید. در این مقاله ابتدا هواساز آپارتمانی را تعریف می‌کنیم، سپس اجزای تشکیل‌دهنده، نحوه نصب، مزایا و معایب آن را بررسی می‌کنیم.

هواساز خانگی چیست

هواساز خانگی چیست
نمونه‌ای از هواساز خانگی

هواساز خانگی دستگاهی است که ابتدا گرما را حذف و پس از آن توسط تهویه هوای خنک را پخش می‌کند. به همین خاطر حال و هوای خانه را بهتر می‌کند. در واقع سیستمی است که با تنظیم دما و رطوبت سرمایش خانه شما را تامین می‌کند. به همین دلیل هواساز آپارتمانی بر آسایش و راحتی ساکنین تاثیر زیادی می‌گذارد.

وقتی شما مکانی را برای اجاره در نظر می‌گیرید. ظاهر و دکوراسیون خانه شاید نظر مشتری را برای اجاره یا خرید آن جلب کند. ولی به محض این که خریدار یا مستاجر به خانه جدید خود نقل‌مکان کرد، وقتی ببیند، هواساز یا تهویه عملکرد خوبی ندارد. احتمالا از دست شما شاکی می‌شود، سپس خانه را ترک می‌کند. برای همین برای انتخاب هواساز در آپارتمان باید به نکات زیر دقت کرد.

  • توجه به متراژ خانه یا اتاق
  • دقت به موقعیت آپارتمان
  • سنجیدن توان الکتریکی هواساز

طرز کار هواساز خانگی

هواسازهای آپارتمان ابتدا گرمای اتاق را جذب می‌کنند و با پمپاژ آن را از خانه بیرون می‌کنند. به طور کلی طرز کار هواساز شامل موارد زیر است.

  1. وقتی هوای بد اتاق به داخل دستگاه کشیده می‌شود، هوا از لای وسیله‌ای مهم در سیستم‌های تهویه به نام اواپراتورها یا تبخیرکننده‌ها رد می‌شود. این اجزا در واقع باعث بهبود هوای خانه می‌شوند.
  2. اگر هواساز شما مجهز به رطوبت‌زدا باشد، با عبور از این قطعه رطوبت را حذف می‌کند. با‌این‌حال در صورت تنظیم، رطوبت‌زدا/رطوبت ‌ساز می‌توانند باعث مرطوب ‌شدن هوا هم شود.
  3. هواساز در همین حین هوای گرم باقیمانده را تبخیر می‌کند، سپس به بیرون آپارتمان پمپاژ می‌کند.
  4. هوای مطبوع با هوای محیط اتاق ترکیب می‌شود و به‌تدریج گرما و رطوبت محیط از بین می‌رود.

بدین‌ صورت، هواساز فضایی دلچسب و خوشایند را در آپارتمان‌ ایجاد می‌کند.

اجزای تشکیل دهنده هواساز آپارتمانی

طرز کار هواساز خانگی
نمایی کلی از داخل هواساز آپارتمانی

برای درک بهتر نحوه عملکرد هواساز بهتر است، با اجزای آن آشنا شوید.

اواپراتور؛ قطعه خنک کننده هواساز

در تهویه مینی اسپلیت کویل اواپراتور در بخش داخلی سیستم قرار دارد. هواساز با این قطعه فرایند سرمایش را شروع می‌کند. با عبور هوای گرم از کویل یا حلقه اواپراتور، دمای هوا کم‌کم پایین‌ می‌آید. این کویل‌ها معمولا از مس، آلومینیوم و آهن ساخته می‌شوند که بین این فلزات مس کارایی بیشتری دارد. چون مس نسبت به آلومینیوم و آهن رسانایی بالاتری دارد و نگهداری آن نسبت به آهن راحت‌تر است؛ چون مقاومت شیمیایی بیشتری دارد و دیرتر زنگ می‌زند.

با‌این‌وجود بهتر است کویل‌های اواپراتور را همیشه تمیز نگه دارید. چون معمولا با گذشت زمان روی کویل‌ها ممکن است کثیفی و گردوغبار ایجاد شود. با وجود این که فیلتر هوا تا حدی از جمع‌شدن این ذرات جلوگیری می‌کند. در هر صورت تمیز‌کردن سالیانه اواپراتورها ضرری ندارد. حتی با این کار می‌توان از نشت مبرد پیشگیری کرد.

کندانسور؛ حذف گرما

کندانسور برعکس اواپراتور عمل می‌کند؛ زیرا، اواپراتور هوایی خنک را در آپارتمان پخش می‌کند. ولی کندانسور هوای گرم را به بیرون از خانه منتقل می‌کند. معمولا هم در قسمت بیرونی هواساز قرار می‌گیرد. اگر جلوی هواساز بایستید، جریان گرمی را احساس خواهید کرد که این همان هوای حذف‌شده از محیط است.

شیر انبساط؛ برای راندمان مبرد

میان کندانسور و اواپراتور قطعه‌ای به نام شیر انبساط وجود دارد. شیر انبساط  فشار کمی را به هواساز وارد می‌کند که باعث منبسط‌شدن فضای داخلی هواساز می‌شود. این فشار اهمیت زیادی در راندمان مبرد ایفا می‌کند. بدون شیر انبساط هواساز عملکرد خوبی در ساختمان ندارد؛ زیرا، دیگر هیچ گرمایی از محیط خارج نمی‌شود و خانه گرم می‌ماند.

پس شیر انبساط نقش یک میانجی و واسطه را در هواساز دارد. همچنین جزء مهمی برای خنک‌ نگه‌داشتن هوا به شمار می‌رود و بر دما اثر زیادی دارد. به‌طوری که بدون شیر انبساط چرخه تبرید کامل انجام نخواهد شد.

نصب هواساز خانگی

نصب هواساز خانگی
نصب هواساز آپارتمانی معمولا به فضای خاصی احتیاج دارد.

برای نصب هواساز خانگی باید فضای مشخصی را در نظر گرفت. در آپارتمان‌ها معمولا چند دیوار شیشه‌ای وجود دارد تا نور طبیعی را در آپارتمان  پخش کند. با‌این‌حال گاهی در این دیوارها فضای کافی برای نصب اسپلیت وجود ندارد.

می‌توان تهویه کانالی نصب کرد. ولی در هر آپارتمانی تهویه کانالی جوابگو نیست. چون همیشه فضای لازم برای نصب تهویه کانالی در سقف‌ آپارتمان‌ها وجود ندارد. به همین دلیل سعی می‌کنیم هواسازهایی را معرفی کنیم که به فصای زیادی در آپارتمان احتیاج نداشته باشند و راحت نصب شوند. برای نصب هر کدام از این دستگاه‌ها باید مراحل جداگانه‌ای را انجام داد. پس در این بخش به طور خلاصه این مدل‌ها را توضیح می‌دهیم، سپس نحوه نصب هر کدام از این دستگاه‌ها را ذکر می‌کنیم.

هواسازهای قابل حمل

هواسازهای قابل‌حمل نسخه‌ای فشرده و جمع‌وجور از هواسازهای متداول هستند. این سیستم‌ها با شلنگ مخصوصی هوای نامطلوب را از محیط خارج می‌کنند. اما گاهی اوقات به دلیل رطوبت‌زدایی ممکن است در محیط میعان انجام دهند. به همین دلیل هر از چند گاهی باید لوله‌ها و شلنگ‌های آن را تخلیه کرد.

هواساز قابل‌حمل به راحتی در چند دقیقه نصب می‌شوند و نیاز به نصب دائمی در مکان مشخصی ندارند. به همین خاطر می‌توان آن‌ها را در قسمت‌های مختلفی از ساختمان حمل کرد. علاوه بر این، از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه هستند.

هواسازهای قابل نصب بر روی زمین

این هواسازها برخلاف نامشان دقیقا روی زمین نصب نمی‌شوند. بلکه آن‌ها می‌توان  روی دیوار، داخل فضاهای فرورفته و نیمه‌ فرورفته‌ای مثل قاب پنجره و بالای زمین نصب کرد. هوای مطبوع هم از دریچه‌های بالا یا پایین دستگاه پخش می‌شود. با‌این‌وجود اگر دیوار فضای کافی نداشت، این سیستم‌ها در سقف نیز قابل‌نصب هستند؛ بنابراین، همه چیز بستگی به فضای اتاق یا خانه شما دارد.

با این وسایل با توجه به مکان موردنیاز می‌توان یک تهویه مطبوع خوب ساخت. این مدل‌ از هواسازها تقریبا تمام مزایا و ویژگی‌های سیستم‌های اسپلیت را دارند. به همین دلیل راندمان و عمر بالایی دارند و نیاز شما را برطرف خواهند کرد.

هواساز چند منظوره

هر هواساز ثابتی به نصب کمپرسور و لوله‌ها در قسمت بیرونی آپارتمان شما احتیاج دارد. به همین خاطر بعضی از هواسازها در بالکن یا ایوان خانه‌ها قرار می‌گیرند. در ساختمان‌هایی که تعداد واحدهای آن زیاد است، برای نصب هواساز در هر خانه باید یک واحد داخلی و خارجی در نظر گرفت؛ بنابراین، نصب چنین سیستم‌هایی فضای زیادی را اشغال می‌کند. در عوض برای رفع این مسئله می‌توان هواساز چندمنظوره نصب کرد که هزینه‌های ساختمان را نیز کاهش می‌دهد.

پس با کمک این وسیله می‌توان تهویه‌ای در ابعاد بزرگ برای مستاجرین و ساکنین ساخت. فقط کافی است، فضای موردنیاز برای نصب هواساز چندمنظوره را در ساختمان پیدا کنید. بعد از آن همه‌ چیز خود‌به‌خود حل می‌شود.

مزایا و معایب هواساز خانگی و آپارتمانی

برای نصب و خرید هواساز باید به نکات مثبت و منفی آن دقت کنید تا با دیدی باز تهویه موردنظر خود را انتخاب کنید. برای همین ابتدا مزایای هواساز آپارتمان را ذکر و سپس معایب آن را عنوان می‌کنیم.

  1. آسایش و راحتی: هواسازها محیطی آرام و مطلوب را در خانه ایجاد می‌کنند.
  2. افزایش کیفیت هوای آپارتمان: هواسازها از ورود آلاینده‌ها و مواد حساسیت‌زا به خانه جلوگیری می‌کنند.
  3. کاهش رطوبت محیط: هواساز با کاهش رطوبت از رشد قارچ‌ها و میکروب‌ها جلوگیری می‌کنند.
  4. جلوگیری از گرمازدگی و بیماری‌های مرتبط با گرمای زیاد

معایب:

  1. مصرف بالای انرژی
  2. آسیب به محیط‌زسیت: برخی اعتقاد دارند، هواسازها به لایه اوزون آسیب می‌زنند. علاوه بر این باعث افزایش خطر گرمایش جهانی می‌شوند.
  3. گران بودن: هزینه اولیه نصب هواساز در خانه بالا است.
  4. سروصدای زیاد: برای افرادی که به صدای زیاد حساس هستند، هواساز گزینه خوبی به شمار نمی‌آید.
  5. هواسازها برای حفظ راندمان خود به نگهداری زیادی احتیاج دارند.

جمع بندی

هواسازهای آپارتمانی نوعی از دستگاه‌های تهویه‌ هستند که هوای گرم را از خانه خارج و سپس هوای خنک را در محیط پخش می‌کنند. از اجزای مهم این سیستم‌ها می‌توان به اواپراتور، کندانسور و شیر انبساط اشاره کرد. نمی‌دهد. همچنین هواسازهای خانگی تقریبا تمام ویژگی‌های مثبت اسپلیت‌ها را در خود دارند. با‌این‌حال نگهداری از آن‌ها سخت است و آپشن خوبی برای حفاظت از محیط‌زیست محسوب نمی‌شوند.

اگر هر گونه سوال یا ابهامی درباره هواسازهای آپارتمانی داشتید، با کارشناسان باران تهویه بهاران در میان بگذارید تا خریدی مطمئن را از مجموعه تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدید ترین مقالات